קינן אדריכלים - משרד אדריכלות ועיצוב פנים

עיצוב ותכנון חלל משרדי הוא אתגר קונספטואלי מאוד שונה מעיצוב ותכנון יחידות מגורים. בסופו של יום שני החללים נועדו לשרת אנשים. עיצוב יחידות מגורים ברמת ההרמוניה והתפקוד של התא המשפחתי; ואילו עיצוב משרדים ברמת ההכוונה והתפקוד של העסק. וזה אתגר כביר עבור האדריכל, כי מחקרים רבים כבר ביססו את הקשר בין עיצוב משרד ויצירת סביבת עבודה רצויה לבין תפוקות העובדים בענפים שונים, מאנשי מכירות בחברות טלמרקטינג, דרך פקידים שעובדים בקבלת קהל ועד עובדי היי טק בחברות טכנולוגיות מובילות. העיצוב קובע את ההוויה וההוויה משפיעה על התוצאות הפיננסיות של הארגון או החברה.

פרויקטים עיצוב משרדים

אם צריך לספר סיפור מורכב – נספר אותו באמצעות דלפקים, תאורה ותקרה גבוהה ושלל אלמנטים שיהפכו את הביקור בחנות לחוויה. יגדילו את זמן השהייה במרחב המסחרי, יאפשרו לנווט בו בקלות ולהעניק לכל מוצר את הבמה הראויה לו ובעיקר להוביל את הלקוח במסלול האופטימלי מבחינת בעל העסק. לצד תכנון קפדני, בקינן עיצוב פנים ואדריכלים, אנחנו מודעים ללוחות זמנים קצרים, אנו נעשה את המירב כדי להביא אתכם במהירות למחוז חפצכם על מנת שהלקוח הראשון יפסע לחנות החדשה שלכם.

האם יש פסיכולוגיה וניהול עסקי לעיצוב המשרד?

עיצוב משרדים כולל מגוון נדבכים נוספים מלבד הרמוניה, נראות ופונקציונליות, אלא גם מדובר על שילוב מושכל של ממדים מתחום הפסיכולוגיה והניהול העסקי. ברמה העסקית יש להבין את חלל המקום על מנת שעיצוב משרדים יהיה ייעל ובעל אלמנטים שיהפכו את השהיה במשרד בצורה הנוחה ביותר, אלו אלמנטים להבליט ואלו להבליע. בממד הפסיכולוגי כבר מדובר על תורה שלמה שכוללת בחובה לא מעט עבודה עם פנייה אל החושים- אל התת מודע. עיצוב נכון של עיצוב משרדים ינוהל בחוכמה כאשר מטרת העל היא להעביר את המסר הרצוי ע"י אלמנטים שקטים שמוטמעים בין השורות.

כשרוצים לעצב משרד חייבים לקחת בחשבון כבר בשלב התכנון הרבה מאוד פרמטרים. כל עיצוב משרד וחלל עבודה משפיע על תדמיתו ועל מיתוג העסק. בימינו משרד הוא מקום שמבלים בו שעות ארוכות, זו הסיבה שבשנים האחרונות פרשנות עיצוב חלל המשרד הפך למרענן ואוורירי יותר.

לפני שמתחילים יש להבין מה מייחד את החברה ואיך מתאפיינת ההתנהלות בה. האם נכון יהיה לשלב אלמנטים שמייצגים את החברה, כמו שימוש בגוונים של הלוגו של החברה, או שהחלל הרצוי ישרה אווירה אסקפיסטית ופחות מחייבת על מנת לגרום לעובד להישאר במשרד כמה שיותר ויהווה עבורו מענה לכל צרכיו.

איך עושים עיצוב משרד עם החלל במקום?

כדאי לבחור חלל חיוני שמכיל את המאפיינים הבסיסיים שנדרשים כמו תאורה טבעית, תקרה גבוהה, נוף שמשתקף דרכו, ולתוך זה ליצור את אופי החברה. צבעים כמו כחול, ירוק וצהוב אלו צבעים של טבע שמעניקים חיוניות ונמרצות. לכן מומלץ להשתמש בהם לדוג', בחדרי ישיבות ששם מגוללים רעיונות ומציבים מטרות. עוד מומלץ לאפיין את החלל באלמנטים עיצוביים עזים ומקוריים שמניבים תעוזה, רצוי לא ישירות מול עיני העובד, אבל בהחלט באזור הסביבה שלו.

סביבת עבודה פרודוקטיבית

יצירת סביבה נעימה ופרודוקטיבית היא לא משימה פשוטה, בייחוד לאור העובדה שתכנון נכון של משרד ועיצוב מתאים של סביבת העבודה, תורמים רבות להצלחת העסק. לכן חשוב שיהיה מקצועי ויגרום לסביבת העבודה להיות אפקטיבית, שימנע תסכולים ויגביר את המוטיבציה בקרב העובדים לעמוד במשימות. עוד כדאי שיהיה מרענן וישתלב בצורה הומוגנית עם צרכי החברה והעובדים.

למה לבחור בשירות עיצוב פנים למשרדים?

אם טרם הבנתם, מדובר במשימה של מקצוענים בלבד! אנשי מקצוע מוכשרים שידעו להבחין בכל הפרמטרים וליצור עיצוב חדשני שידע לנצל את איכויות החלל ולהעניק סביבת עבודה שתרגש את העובדים, תגרום להם תחושה של בית, שתרשים את הלקוחות והאורחים, ובשורה תחתונה תעלה את המוטיבציה להישאר במשרד ולעבוד יותר.

עיצוב שמייצר היררכיה ארגונית

אחת המטרות של עיצוב משרד לחברות גדולות, היא יצירת היררכיה ארגונית טבעית שמוטמעת באופן בו המנהלים והעובדים פזורים בחלל ואיזה יחסי גומלין אדריכליים המשרדים ותחנות העבודה שלהם מנהלים ביניהם. עיצוב פנים למשרד שלוקח בחשבון את המשתנים ההיררכיים בחברה עשוי לפתור חיכוכים רבים ברמת החברה ולייעל את האופן בו הידע הארגוני מחלחל פנימה.

האסטרטגיה העיצובית משתנה בהתאם לגודל הארגון. עיצוב משרד לחברות גדולות, בינוניות וקטנות – כל קטגוריית גודל היא אופרה שונה לחלוטין.

רוח התקופה נוכחת

תכנון ועיצוב משרדים מושפעים גם מרוח התקופה. כמעט כל עשור מביא עמו ניואנסים טרנדיים שבאים לידי ביטוי בעיצוב משרדים. לעיתים הטרנדים האלה הם תוצאה של חשיבה סוציולוגית ולרוב היא משקפת אקסיומות ברוח התקופה. כך, למשל בשנות השישים והשבעים משלה בכיפה תפיסת הקיוביקלס. מדובר בגישה אדריכלית שביקשה מצד אחד לעשות שימוש מקסימלי בנדל"ן משרדי של תאגידי ענק שבדרך כלל מוקמו באזורי הביקוש, ומצד שני ניסתה להפוך את הארגון ליחידה מונוליתית אחת שמקדמת מטרה משותפת. מבקרי הגישה טענו נגדה שהיא מעקרת את הממד האינדיבידואלי אצל העובד. בשנות התשעים, כשחזרה ההכרה בחשיבות הממד האינדיבידואלי, היינו עדים לפריחת משרדי ה-open space, תפיסה דמוקרטית זו של המרחב אכן תרמה לזיק היצירתי, אך מנגד יצרה בעיות אחרות, כך שבהמשך המטוטלת זזה לפתרון ביניים בו חלק מהארגון פועל בסביבת open space וחלק ממוקם בחלל משרדים יותר מסורתי. היום בעידן התקשורת הדיגיטלית והרשתות החברתיות, שמשפיעות מאוד על התנהלות העובדים במשרדים האבולוציה של תכנון פנים לחברות רק הולכת ומתפתחת.

כמה חשובה ההקפדה בבחירת חומרי הגלם?

אספקט אחר שייחודי לעיצוב משרדים, קשור לחומרי הגלם בהם נעשה שימוש. עיצוב משרדי הרבה פעמים יאמץ חומרים קרים ומנוכרים. מצד אחד הם משרים מראה אלגנטי ומתקדם שחברות עכשוויות נהנות להתהדר בו. מצד שני הם בכוונת מכוון נועדו לשדר לעובדים – 'לא באנו ליהנות', כאן זה המשרד, אתה לא אמור להרגיש יותר מדי בבית. תקראו לזה גישת עיצוב פנים מקיאווליסטית, אבל בחברה קפיטליסטית גם זה חלק מהבריף שתאגידים מבקשים מהאדריכלים, ואדריכל טוב יודע גם לספק את הסחורה הזו.

מקס ואלי קינן אדריכלות ועיצוב פנים - שני אחים שותפים המשלימים אחד את השני

צור איתנו קשר

תאם פגישה ללא התחייבות.